RB Konferens 2017

 Senast ändrad 27 september, 2017 kl 10:45
sep 272017
 

Nu har det börjat ramla in lite material till RB konferensen. Allt som kommer inte läggs upp under arkiv och ”Material RB konferensen 2017” .

Skulle ni skicka in något och inte får bekräftelse eller det inte kommer upp på sidan så har det inte kommit fram.

Som tidigare informerat så är GT reglerna låsta ytterligare ett år, skulle det komma in några motioner gällande GT så tar jag beslut hurvida reglen skall tas upp detta året på konferensen eller inte.

Läs gärna även protokollet från 2016 då det var en del saker som sköts till detta året, kommer ta upp dom viktigaste här:

Hur vill vi köra Nordiska i fortsättning?
Vartannat år, önskemål från LS är att köra detta tillsammans med övriga track klasser
för att skapa en riktigt stor tävling med 100+ deltagare. Det kommer att skapa en fantastisk inramning vilket även skapar mer intresse utifrån att besöka eller göra reportage om från media sida.
Mina kommentarer: Jag har lyft detta med utskottet och ställt frågan till övriga länder, kommer att tas upp på nordiska mötet på EFRA AGMet. Dock var responsen från övriga nordiska länder ganska tråkig.
Hur ska vi köra Nationellt från 2018?
3 olika förslag togs fram, dessa kommer det att röstas om på RB Konferensen 2017, anledningen att vi inte röstade nu och tog fram förslagen är för att ge 1 års framförhållning och möjlighet till diskussion under året för att få så många åsikter som möjligt i frågan.
-Som idag, 6 tävlingar med tvingande final, 4+1 räknas
-6 tävlingar med tvingande final. 3+1 räknas.
-5 tävlingar med tvingande final. 3+1 räknas.
Mina Kommentarer: Blir det nordiska så tror jag vi måste köra 5 tävlingar totalt (även rekommendation utan nordiska) då det är en omöjlighet att skapa en bra kalender med 7 tävlingar. Ja, det kördes fler tävlingar förr men då var också startfälten betydligt större. Med underlaget vi har idag så behöver vi se ”utanför boxen” för att få fler startande per tävling. Året vi haft flesta startande senaste 10 åren var när vi körde 5 tävlingar. 6 tävlingar och räkna bort 2 tror jag skulle göra att vi tappar startande per tävling. Kanske fler som kör hel cup fast färre i snitt per tävling, vilket inte gynnar arrangörerna.
5 Sverigecup, 5 mittsvenska och kanske få liv i en sydcup till 2018 eller 2019? Diskuteras på konferensen.
Däck
Från 2018 enbart köra med 1 godkänt däck och inte 2 som i dagsläget. Detta ger ett utmärkt tillfälle att testa GRP däcket under säsongen för att se att det håller måttet. Bör/Skall alltid vara det billigaste märket som är godkänt.
Mina Kommentarer: EJ genomförbart till 2018 pga att P1 däcket inte hade vad som krävdes. Frågan skjuts till säsongen 2019.

Tyvärr, det är nu stängt för kommentarer här.

   
© 2011 Radiostyrd Bilsport Suffusion theme by Sayontan Sinha