Förtydligande

 Senast ändrad 17 juni, 2015 kl 11:41
 

Här kommer att läggas förtydligande till regler samt svar på vanliga frågor jag får från tävlande.

Vilka bilar är godkända?

RB 10.5.4.4 säger att godkända chassi är FG Sportsline 04 & 08.

P.g.a ändringar av tillverkarens modellutbud så finns inte någon av dessa modeller längre utan dom benäms ”Sportsline 530/510” och ”New Sportsline 510/530”. Då det bara är vi i Sverige som kör med ”gamla” sportsline modellen så är det väldigt långa leveranstider från tillverkaren på dessa bilar, det är även sagt från deras håll att dom vill hålla ner altalet delar dom tillverkar och lagerhåller, vilket kommer att betyda inom närmsta säsongerna att den bilen kommer att försvinna och ersättas av ”new sportsline”. Den nya bilen är samma som 4wd bilen fast då utan 4wd.  Med anledning av detta så har jag tillsammans med 5 förare från olika delar av totalställningen i tabellen tagit beslutet att vi från och med nu godkänner ”new sportsline” och från nästa säsong så ändras regelboken till att godkända chassi är ”Sportsline”, så spelar det ingen roll med vilken siffra dom benämner bilarna utan sportsline är alltid deras ”plastbilar” och även dessa som skall vara godkända.

 

Vilket bränsle får man köra med?

Såhär säger RB 10.5.4.5.2 & RB 10.4.4.5.2:

Endast bränsle tillgängligt på gatubensinstation är tillåtet.
Bränslet skall vara inhandlat på anvisad bensinstation inom närområdet till tävlings arrange-manget.
Detaljer om vilken bensinstation, adress samt öppet tider skall ingå i tävlings inbjudan.
Bränsletest genomförs enligt regel 9.2.1.
Special bränsle ex. Avgas, Race fuel, etc. är förbjudna .
Enda tillåtna tillsatts är massproducerad 2-taktsolja.

Dock så är det gjort ett tillägg till detta som ej finns med i regelboken där vi tillåter alkylatbensin i form av Aspen. Godkända produkter är Aspen 2 & 4. Dvs Aspen + och Aspen R är ej godkända att köra med. Detta tillägget finns med i utskottsprotokollet från juni 2015.

Vilka karosser får man köra med i GT Klassen?

Denna regel uppdaterades till säsongen 2015 och finns under RB 10.5.4.2 och säger: Alla kommersiellt tillgängliga 2- och 4- dörrars karosser som finns är tillåtna, dock ej karosser av LeMans-typ.

Dvs att exempelvis Porsche GT2 karossen som jag fått en del frågor på är godkänd. Är karossen såpass låg att luftfiltret ej får plats så får det göras hål i karossen så att detta precis får plats.

 

© 2011 Radiostyrd Bilsport Suffusion theme by Sayontan Sinha